Pages

ME

Alhamdulillah, Im just a simple 'ummi' whom most of the time is always 'nikoniko' to my prince and princess...
Alhamdulillah, Im just a simple 'isteri' to a loving 'suami' ...
Alhamdulillah, Im just 'insan kerdil dibumi' ALLAH ....



Friday, March 13, 2015

#27 WeEkS

Assalamualaikum ...

Pejam celik pejam celik , adik dh 27 minggu dah kat dalam rahim ummi.. ^ ^
next week ada checkup ngan Klinik Qistina (harap2 ada la Dr Ruzaina or mana2 Dr perempuan) utk checkup 28weeks (7bulan)..

Terasa begitu cepat masa berlalu... perut pun dah makin membesar.. simpton sakit belakang jangan cakap lah...semakin kerap tak tahan lenguh kalau berdiri lama..yg paling terasa bila tgh clearkan sinki.. rasa cam nk patah dua pinggang.. huhuhuhu


7bulan??? meaning dh kena start appointment dgn Hospital Annur, sebab syarat nk lahir kat sana kena sekurang2nya 2kali checkup dgn Dr kat sana.

So, To Do List ummi after checkup dgn Klinik Qistina:
-contact Annur tanyakan appointment date and time
-contact panel Ayah dptkan GL
-apply cuti satu hari

-dh kena siapkan beg adik n ummi dlm kereta.. dh masuk 7bulan anything can happen dgn izin Allah.. so kenalah bersedia.. kalau tak nnt, kelam kabut jadinyer :S

-bilik kat bawah tu pun dh nk kena setup.. baju2 baby, pakaian/perkakas berpantang ummi
-check set pump kot kot nk kena hantar servis ke... 

huaaaa.... nervous lak rasanya...!!  walaupun ni yg dah ke-4 , setiap pregnancy lain2 pengalamannya and nobody knows what and how is going to happen, hanya ALLAH yang Maha Mengetahui...






Membesarlah dengan sihat ye adik.. 
Ummi, Ayah, Kakak dan Abang-Abang menantikan kelahiran adik dengan selamat InsyaAllah..
Semoga kita sekeluarga makin meriah dengan kehadiran adik nanti.. amin~













Ya Allah, permudahkanlah segalanya bagiku dan bayi dalam kandunganku ini..
Kurniakanlah yang terbaik buat kami sekeluarga Ya Allah, Sesungguhnya Engkaulah yang Maha Penyayang dan Maha Pengasih...








Wassalam,

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...