Pages

ME

Alhamdulillah, Im just a simple 'ummi' whom most of the time is always 'nikoniko' to my prince and princess...
Alhamdulillah, Im just a simple 'isteri' to a loving 'suami' ...
Alhamdulillah, Im just 'insan kerdil dibumi' ALLAH ....



Wednesday, December 17, 2014

~BBW~ Big Bad Wolf 2014

Assalamualaikum...

Last weekend Ummi and Ayah berpeluang untuk menerjah  BBW 2014 di MIECC@ The Mines berdua je... hihihi.. mana Husna Azeem and Ameer??? sure tertanya2 kan..

Kitorang dh mintak tolong jasa baik maklang Atie and Che na untuk temankan bebudak tu tidur kat rumah... while kitorang nk g jenjalan mencarik buku2 utk anak2...
Tidur? kenapa lak bebudak tu tidur?? Iyelah.... Ummi and Ayah g BBW tu pukul 1pagi ke 2pagi tak ingat... Ummi tidur dulu dgn anak2x. pastu Ayah kejutkan Ummi , then kitorang pun berdating la kat BBW..




Berdating time awal2 je, amik gambar sana sini..Ummi yg banyak dalam gambar sebab Ayah jadi photographer ^ ^  ... pastu masing2 dah macam zombi, dgn ngantuknye.. mata merah nye, sakit pinggangnye.. berjalan masing2 mencarik apa2 bahan bacaan or workbook yg dirasakan sesuai utk 3beradik kat rumah tu...  


Niat dihati nk dapatkan set buku2 siri Mickey ke...Handy Manny ke..Princess ke... yg Disney punyer.. macam yg kitorang pernah borong time BBW 2011 di Taman Ekspo Pertanian Malaysia (MAEPS), tapi malangnye dah takde yg series gitu... jumpa Thomas & Friends je.. (the train)..
akhirnya, yg tak terinat di hati dr awal pun terBeli jugak... iaitu... set BBW shirts utk 4 beranak.. hahahhah ^ ^ (Ameer kecik lagi so xde saiz) .. tup tup balik kul 5 lebih.. tunggu subuh siap2 pastu Ummi Ayah pulak tidur sampai matahari dah tinggi.... :P


Tertanya2 kenapa nama dia Big Bad Wolf? cer refer sini -> ms.wikipedia.org/wiki/Big_Bad_Wolf

"Big Bad Wolf menggunakan tema di dalam cerita dongeng si kecil pemakai tudung merah (Little Red Riding Hood) dengan menjadikan serigala di dalam kisah itu, iaitu Big Bad Wolf, datang 'menyerang' dan 'menculik' buku-buku di luar negara dan kemudian singgah di Malaysia. Oleh kerana buku-buku itu 'diculik', ia dijual dengan harga murah.[4]"


InsyaAllah next time kita pergi sama2 ye next time Husna Azeem Ameer... tunggu korang besar2 dulu kot.. hihiihi.. bukan takmau bawa, tapi taknak korang bosan n rimas bersesak2 ;) Thanks to maklang, chena, paksu & opah yg tolong temankan anak2 dirumah... Arigatou gozaimas! !



       Wassalam,



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...