Pages

ME

Alhamdulillah, Im just a simple 'ummi' whom most of the time is always 'nikoniko' to my prince and princess...
Alhamdulillah, Im just a simple 'isteri' to a loving 'suami' ...
Alhamdulillah, Im just 'insan kerdil dibumi' ALLAH ....



Tuesday, December 23, 2014

NaK jUMpa Doc mANa ya Dik ..??


Assalamualaikum,

Adik oh adik......
moga adik sihat berkembang dgn baik di dalam rahim Ummi,, insyaAllah..

nampak gayanya kalini , susah skit nk 'jumpa' doc pompuan yg boleh checkup adik n ummi ni... dugaan dugaan... dh berminggu2 delay checkup ni...

Asal2nya mmg dh nekad and dh buka buku pun dengan Dr. Ruzaina from Klinik Qistina (dekat dgn rumah and doc sangat friendly) ^ ^
Doc siap dh bagi tarikh 4th Dec 2014 (ada catatan dr doc plan nk buat ANC.ATB ; ummi pun tak faham apa bendanye tu.. nnt boleh refer kat iboom tanya..), but nasib baik sebelum nk ke klinik, ayah tergerak hati suruh ummi call klinik check whether doc ada ke idak.. call call, receptionist cakap doc takde.. Ehh??? "tak ada?? saya ada appointment ngan doc mlm ni.." Ummi bersangka baik maybe doc ada emergency kot dats y xde kat klinik.. nevermind.. nnt2 boleh lagi kot.. coz ubat pun ada lagi..

Doc pernah mention, kalau malam dia ada Isnin & Khamis je... so ummi pun decide tunggu next Khamis la nk g jumpa doc.. so as usual ummi called in advance nk pastikan bila yg doc ada..tak nak terjah terjah sekali doc tak ada.. huhuhuu... bila called, receptionist cakap doc cuti sampai selasa 8th Dec.. ok fine.. hari berganti hari... minggu berganti minggu.. sampailah ubat pun dh habis, ummi call lagi utk confirmkan bila yg doc ada actually.. naik segan jugak la dok call klinik tu banyak kali tanya doc perempuan selain Dr. Ruzaina pun takpe.. saya nk checkup monthly pregnancy dgn doc perempuan ja.. Receptionist tu kata doc pompuan takde.. aduhhh.... tension pulak rasanya.. Receptionist lak dah tak sounds friendly, lagi la menambahkan rasa frust dgn phone service dia.. huhuhu..sedih sedih...doc perempuan ada tapi very limited time and tak tentu..tambah hujung2 thn ni, ada yg dh nk mula bercuti panjang bagai... so ummi lak kerja yg tak boleh senang2 cuti ikut suka hati..ada giliran2 bercuti.. itu yg lagi menyusahkan skit... Maaf ye dik .. :(  ( time time camni la teringat/rindu kat Dr. Normah kat Klinik Normah di Damansara Damai dulu, very comfort with the doc ^ ^ thanks Dr. Normah)

Nasib baik ada ayah yg rajin layan emosi ummi ni.. pujuk bg option cuba cari2 or tanya2 klinik yg lagi dekat dengan rumah kita.. Ummi pun amik initiatif tanya 'jiran jiran PUJ' dlm FB.. Alhamdulillah.. ramai yg rekemen Dr. Hani & Hana (kembar) kat Klinik Perdana di Puncak Jalil ni..
Ummi try call dulu, alhamdulillah jugak receptionist dia sounds friendly.. comment2 comment dari 'jiran jiran PUJ' pun cakap dr receptionist sampai doc tip top .. So, InsyaAllah Dik, nnt kita g terjah doc kembar tu ye... try camne.. yg penting boleh dpt ubat pun jadilah sebab this weekend kita nk bercuti balik penang banyak hari...

Ummi tak sabar nk tgk perkembangan adik, selagi tak nampak/tgk scan, tak dpat dinafikan kerisauan tu pasti ada.. Ummi berserah pada Yang Maha Esa.. moga adik sihat2 senantisa di dalam sana ya... aminn.. amin..

♥ We Love You Baby ♥

  Wassalam,


Wednesday, December 17, 2014

~BBW~ Big Bad Wolf 2014

Assalamualaikum...

Last weekend Ummi and Ayah berpeluang untuk menerjah  BBW 2014 di MIECC@ The Mines berdua je... hihihi.. mana Husna Azeem and Ameer??? sure tertanya2 kan..

Kitorang dh mintak tolong jasa baik maklang Atie and Che na untuk temankan bebudak tu tidur kat rumah... while kitorang nk g jenjalan mencarik buku2 utk anak2...
Tidur? kenapa lak bebudak tu tidur?? Iyelah.... Ummi and Ayah g BBW tu pukul 1pagi ke 2pagi tak ingat... Ummi tidur dulu dgn anak2x. pastu Ayah kejutkan Ummi , then kitorang pun berdating la kat BBW..




Berdating time awal2 je, amik gambar sana sini..Ummi yg banyak dalam gambar sebab Ayah jadi photographer ^ ^  ... pastu masing2 dah macam zombi, dgn ngantuknye.. mata merah nye, sakit pinggangnye.. berjalan masing2 mencarik apa2 bahan bacaan or workbook yg dirasakan sesuai utk 3beradik kat rumah tu...  


Niat dihati nk dapatkan set buku2 siri Mickey ke...Handy Manny ke..Princess ke... yg Disney punyer.. macam yg kitorang pernah borong time BBW 2011 di Taman Ekspo Pertanian Malaysia (MAEPS), tapi malangnye dah takde yg series gitu... jumpa Thomas & Friends je.. (the train)..
akhirnya, yg tak terinat di hati dr awal pun terBeli jugak... iaitu... set BBW shirts utk 4 beranak.. hahahhah ^ ^ (Ameer kecik lagi so xde saiz) .. tup tup balik kul 5 lebih.. tunggu subuh siap2 pastu Ummi Ayah pulak tidur sampai matahari dah tinggi.... :P


Tertanya2 kenapa nama dia Big Bad Wolf? cer refer sini -> ms.wikipedia.org/wiki/Big_Bad_Wolf

"Big Bad Wolf menggunakan tema di dalam cerita dongeng si kecil pemakai tudung merah (Little Red Riding Hood) dengan menjadikan serigala di dalam kisah itu, iaitu Big Bad Wolf, datang 'menyerang' dan 'menculik' buku-buku di luar negara dan kemudian singgah di Malaysia. Oleh kerana buku-buku itu 'diculik', ia dijual dengan harga murah.[4]"


InsyaAllah next time kita pergi sama2 ye next time Husna Azeem Ameer... tunggu korang besar2 dulu kot.. hihiihi.. bukan takmau bawa, tapi taknak korang bosan n rimas bersesak2 ;) Thanks to maklang, chena, paksu & opah yg tolong temankan anak2 dirumah... Arigatou gozaimas! !



       Wassalam,



Monday, December 8, 2014

AmEeR fAvoRiTe ♪ Po Pow Pay ♪


Assalamualaikum, jom jom kita senamrobik ~~




Setahun sudah usia Muhammad Ameer (D.O.B: 02/11/2013) , nilah lagu kesukaan dia sekarang ni.. the first lagu yg akan buat dia terenjut-enjut menari tersengih2 .. alahai Ameer... comel sangatlah ummi tgk... heheh... ni lah gelagat si Kecik ni yg dpt mengubat hati Ummi Ayah Husna Azeem...

Sampaikan Husna Azeem pun dh rajin menari lagu ni sebab comel sgt.. sambil2 ajak Ameer dance sekali..

Alkisah boleh kenal lagu ni --> ni antara lagu yg Husna dance time Hari Bakat Tadika Islam Indah Permai 2014 baru baru ni... (InsyaAllah, nnt Ummi buat entry utk Hari Bakat ni pulak ye...)

Ni pulak favorite Husna Azeem dulu-dulu..Maru maru Mori mori ^ ^

Ameer, semoga membesar menjadi anak yg sentiasa menggembirakan Ummi Ayah dan adik beradik yg lain ye... ^ ^ Moga moga Ameer dan anak2 menjadi Soleh dan taat pada Allah~



Love You ♥




     Wassalam,


YaTTo!! JLPT N2, hERe wE cOMe...~~

Assalamualaikum,

Tgh rajin nk 'cuci-cuci sawang' dlm blog ni... ^ ^


[Up Left] Nafis, Azizey (GG), Haris, Syima, Bibi (ummi)

Last Sunday (7th Dec 2014), akhirnya berakhir sudah penantian kami warga2 HP yg disuruh re-seat or seat for Japanese Language Proficiency Test....

Alhamdulillah..semuanya berjalan lancar.. pagi2 kul 11:30 dh berkumpul di Putrajaya Sentral
(Nafis, GG, Haris, Syima, Ummi) naik ERL menuju ke KL Sentral.
Nafis dh gerak dulu so tinggal kami berempat je la... choudou ii amik satu taxi je menuju ke Sekolah Confucion (private) di Lorong Hang Jebat.

Alhamdulillah sempat sampai bagai yg dirancang walaupun jalan tutup, jalan jem... RAMAIIII betul manusia, adik2 yg menduduki JLPT ni.. berduyun duyun.. terasa diri pun muda cam zaman sekolah pulak.. hehehhe..

Exam starts exact at 2:30 sampailah 5:50, ada two sessions-session pertama (tatabahasa&pemahaman) + session kedua (pendengaran)

Nasib baik mmg dok buat rensyuu choukai weekly among Symantec members... sedikit sebanyak membantu sgt dlm xm .. dh tau trick camne.. apa nk kena alert, apa nk kena catat, camne nk tackle soalan listening.. n yg paling penting.. byk yg kitorang practise, speed conversation lagi laju dr yg kitorang seat for xm tadi... chou tasukarimashita!! (sgt2lah membantu) Alhamdulillah~

Dah lama tak xm gini, terimbau kembali zaman2 persekolah dulu...
tapi yg different nye kali ni.. skang sebelum masuk hall takde nye ulang2 tgk buku ke apa ke... sibuk sembang , relak, berbeza sungguh dgn adik2 yg kesana kemari mengusung buku.. ☺

tung tang tung tang.. Solat bagai, kul 6:30 lebih gak baru boleh gerak balik.. jalan kaki ke Stesen LRT Pasar Seni... Ummi ngan Syima mmg tak tau jalan ah... nasib baik ada adik2 hero yg escort n tunjukkan jalan.. :P arigatou minna tolong kami mama-tachi ni... hehehe(syima n ummi tgh berbadan dua) makn n solat siap2 kat KL sentral.. sampai rumah dh kul 9 lebih...
Thank you sangat2 buat suamiku yg sgt2 supportive.. handle 3beradik tu seharian sampai malam.. muah muah muah.. hanyaAllah yg dpt membalas jasamu sayang~ ♪♥♥♪

Apa2 pun.. dh sgt relief sebab dh settle satu BAB, after this no more stay ofis every khamis utk Listening Practise dh la.... symantec no minasan (khalis, haris nafis,seow) OTSUKARESAMA DESHITA.... kita tunggu result selepas 2-3 months nnt... harap2 semua lulus lah... Amin~



    Wassalam,

Sunday, December 7, 2014

iCity - sHaH aLaM

Assalamualaikum,

Husna: kakak bosan la ...
Azeem: Harini kita takde gi mana2 ke ummi ..?
Ayah: Kalau tak hujan karang, jom kita jalan-jalan tgk lampu...!

Ini lah antara ayat2 yg kuar dr mulut ahli2 keluarga pada Sabtu yg lalu..
kesian diorang terperap je kat dlam rumah tak g mana2 ... Ummi takde lak bersuara sebab tau kalau nk kemana2 , byk nk kena prepare itu ini.. nk handle anak2 di luar perlukan mental and willing yg strong.. so ummi berserah pada ayah.. if ayah OK, then ummi pun OK.

asal2nya ayah suggest nk ke tempat sejuk iaitu Genting.. saja jalan2 bawak Ameer, kata ayah, semenjak Ameer lahir , tak pernah bawak jalan2 tempat sejuk lagi...
Ummi berat hati sebab Ameer selsema n batuk.. takut makain melarat pulak kalau ke tempat sejuk.. tambahan pula esok Ummi nk kena tinggalkan 3beradik tu dalam jagaan ayah sebab Ummi kena gi exam JLPT N2.. risau pulak nnt kalau ayah tak terhandle kalau Ameer makin tak sihat..

So, ayah pun tukar plan gi iCity Shah Alam... tgk lampu2, cahaya2 neon, hehehhe..
OKlah tu.. ummi ikutkan saja ^ ^ seronok semua org dpt g jalan2...

Setelah ber'stress' di atas jalan raya,,, jemnye Ya Rabbi... mujur ayah sabar je menyusuri jalan , follow the flow... hasilnya dapatlah kami merasa sampai ke destinasi iCity..

Husna dapat crown princess ; Azeem dapat 'bananana' ; Ayah dpt bergambar dgn 'KungFu Panda' ; Ummi dpt wajah puas hati suami n anak2 serta menikmati lampu2 yg cantik2.. Syukur..
Next time teringin nk masuk wax museum, trick art museum.. and tempat salji kot... :P



nk dijadikan cerita, time jalan2 dh nk balik, terserempak dgn Mami Loha sekeluarga (Win, Ain, Adam, Khairun, anak2 Win ; katanya Wani and Baby masuk rumah hantu) .. hehehe.. dh lama tak jumpa semua..tup tup jumpa kat iCity yg sesak2 tu... ^ ^


Thank you Allah, Thank you Ayah...

   


     Wassalam,



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...