Pages

ME

Alhamdulillah, Im just a simple 'ummi' whom most of the time is always 'nikoniko' to my prince and princess...
Alhamdulillah, Im just a simple 'isteri' to a loving 'suami' ...
Alhamdulillah, Im just 'insan kerdil dibumi' ALLAH ....



Wednesday, November 5, 2014

CHef to bE? ?

Inilah hobi Ameer.. Main ngan pingggan mangkuk.. Periuk..
Dlm banyak2 mainan kat depan tu.. Peralatan kat dapur gak yg menarik perhatian budak yg br cecah setahun ni.. Hehehe
Adakah akan membesar menjadi chef?
Ummi xkisah asalkan syariah compliance.. Hihihi.. Nnt boleh ajar ummi masak sedap2..insyaAllah kalau ada umur ummi berkesempatan tgk Ameer jadi chef..
Jadilah chef yg xtinggal solat.. Yg takut pada neraka Allah.. Yg dambakan syurga Allah.. Yg soleh sentiasa doakan ummi ayah selamat dunia akhirat ye ~ amin.

Ameer baKaL jAdi AbAng ?! ^ ^

Alhamdulillah..

Syukur syukur... rezeki kurniaan Ilahi yg tak disangka2 seawal ini... ^ ^

Ameer bakal jadi abang!!  berita gembira ni mmg dinanti2kan ayah rupa2nya .. Ummi tak perasan sangat sebab dok sibuk dgn Ameer yg sungguh 'sibuk' itu.. manalah nk perasan dh lama tak 'cuti' semua tu... kadang2 kelam kabut dengan urusan harian n kesihatan pun tak berapa memberangsangkan...sampailah Ummi batuk2 yg nk semput... time tu lah baru Ummi terpk.."biasanya semput2 ni jadi time mengandung ...takkanlah..?" jeng jeng jeng... :P

Terus ummi try guna test kit yg ada kat rumah (expiry date nye sebulan lagi..)
Opps... betul ke ni??? +ve.. ? (tersenyum lebar ummi.. tapi masih nk merahsiakan pada ayah sebab takut2 test kit tu tak betul ke..)

malam tu ayah bawak Ummi g klinik sebab nk check batuk2 yg semput tu.. kot la nk kena neb ke apa ke... ayah sibuk jaga anak2 kat luar.. Ummi je masuk jumpa doc kat Klinik Qistina..

Ummi pun mengambil kesempatan bercerita tentang test kit tu ke doc.. doc terus offer scan utk mengesahkan berapa usia kandungan sebenarnya.... dup dap dup dap.. nervous la pulak rasa..

"Tahniah puan, usia kandungan dh 4minggu... :) " kata doc..

Nak nangis Ummi rasa..mensyukuri nikmat Allah...tersengih2 ucap terima kasih doc.. betul ke ni? terima kasih doc.. betul ke ni.. Alhamdulillah.... ulang Ummi (nampak sangat terkejut.. heheh )

Dh kuar bilik pemeriksaan.. g jumpa ayah.. salam ayah sambil hulurkan result scan.. Ayah pun terkejut kegembiraan "Alhamdulillah" katanya..."abg dh agak dh" katanya lagi... menitis airmata ummi... melihat kegembiraan yg terpancar pada wajah ayah...

Husna Azeem pun tak kurang 'excited' nye... "dalam perut ummi ada baby lagi ke?? tersengih2 mereka bertanya itu ini... heheheh

Kita hanya merancang, Allah yg Maha Penentu segala~ teringat pulak entry ni dulu "another-2-in-5-years"





       Wassalam,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...