Pages

ME

Alhamdulillah, Im just a simple 'ummi' whom most of the time is always 'nikoniko' to my prince and princess...
Alhamdulillah, Im just a simple 'isteri' to a loving 'suami' ...
Alhamdulillah, Im just 'insan kerdil dibumi' ALLAH ....



Monday, September 23, 2013

~SuamiKu Tersayang~ Happy Birthday ♥♥



Salam sayang buat suamiku Ajoy ^ ^

Lagu ini ditujukan khas utkmu yg always being my truly friend and soulmate...
Syukur padaMu Ya Allah dengan jodoh yg telah Engkau tetapkan padaku ini...

Seorang suami dan ayah yang penyayang
Seorang anak yg sentiasa cuba mentaati org tuanya
Seorang abang/adik yg tak ego dengan saudara2nya
Tak pernah lekang dr bibirnya mengucapkan 'terima kasih' pada setiap usahaku utk menjadi isteri dan ibu yg lebih baik terutama dalam bab2 masakan ;)
Sentiasa cuba menjadi yg lebih baik untuk aku dan anak-anak
Sentiasa cuba mengawal emosinya demi aku dan anak-anak
Sentiasa cuba bertoleransi dgn kekurangan yg ada pada aku dan anak-anak
Sentiasa cuba menggembirakan kami anak beranak dengan segala yg termampu
Tak lokek dengan duit ringgit utk family
Tak pernah kurang lawak jenakanya utk menghiburkan aku dan anak-anak
Sangat-sangat membantu ringan tulang sama-sama menguruskan rumahtangga dan anak-anak
Yang sentiasa cuba utk meleraikan rasa gelisah dan kesedihanku
Yang sentiasa ada tatkala ku ketawa atau menangis (T T)

terlalu byk utkku catatkan disini.... tak terkira rasanya.. bukan utk membangga diri.. tapi utk meluahkan rasa syukur dan terima kasih buat empunya diri... sudilah terima catatan ini sayang...
TERIMA KASIH SAYANG ♥

biarlah yg selebihnya itu ku sisipkan dalam doaku buatmu..
Semoga Allah memperkenankan doa kita dan merahmati kita sekeluarga..
Dengan rahmat Allah, moga kita ditemukan dan ditempatkan di Jannah..insyaAllah..Amin..


~WE LOVE YOU, AYAH~ MUAhhhhh..MUAHhhhh..!!

p/s: Maafkan segala salah silap kami anak beranak ya(ummi, husna, azeem).... m(_ _)m


Wassalam,

Monday, April 8, 2013

@@ tsuwari / morning sickness@@ morning? evening? night?


Assalamualaikum...

talking about 'tsuwari' a.k.a. alahan..atau morning sickness? hehehe.. ni lah first time ummi berpengalaman merasa benda2 ni.. tapi ummi nyer case lain skit.. bukan morning tapi evening kot? or night kot? :) nazeka to iu to (why im saying like this) sebab.. morning ummi ok je.. cergas cam biasa bgn subuh then siap2 g kerja... tapi bilamana sampai je tengahari or petang..mula la rasa loya2, letih sgt tak bermaya, sebu.. rasa nk cepat balik rumah n nk baringggg je... bila menjelang malam 'tsuwari' ni makin teruk sampai nk termuntah2x.. tak lalu nk makan..rasa cam semua makanan tak rasa apa..terasa cam byk pulak songeh kali ni nyer pregnant.. :P

di waktu awal pregnancy..ayah berusaha belikan asam itu dan ini utk tolong ummi ilangkan rasa loya2x .. bukan ayah je.. maklang atie yg stay sekali dgn kita pun byk sgt membantu... really appreciate it.. but now.. even asam2 tupun ummi dh tak lalu.. itu pun rasa meloya. entah apalah yg lidah ni nak.. sometimes cam nk benda manis, sometimes cam nk benda pedas, sometimes cam nk benda masam..adakala taknak makan nasi..adakala rasa nk mkn itu.. ini.. but still in range yg senang cari la..(kadang2 carik sendiri je.. :P) takde la sampai nk yg pelik2x lagi..haihh..tak boleh dilayankan sangat ni.. kena byk istighfar n berzikir.. doa moga2 Allah permudahkan segala..(taknakla nyusahkan org kan) :)


cakap pasal tolong pulak, husna n azeem pun dh mula understand.. tokuni(especially) husna.. diorang dh mula faham yg ummi asyik tak sihat.. ummi takleh angkat berat(tak leh dukung diorang dh la)..dalam perut ummi ada baby.. very good girl and boy ^ ^ Husna looks quite excited but not to Azeem yet.. hehehe..(walaupun ada hari diorang jadi tak faham gak.. azeem la suka merap.. lain betul perangai nyer bile nk dpt adik ni.. heheheh ) anyway.. still ok.. bebudak lagipun kan.. takleh la nk high expectations sgt~ ni pun dh cukup2 bagus dh.. syukur.... ada sekali tu kakak Husna siap offer "meh kakak tlong picit2 ummi..ummi kan tak sihat.."

bila bgn je, rasa tak selesa..
Bila ada perasaan tak selesa tu.. ummi rasa nk baring n tidur je supaya tak dpt rasa loya tu lagi.. teramat2 tak selesa.. biasanya mlm 'tsuwari' tu cam teruk' tu yg sokmo masuk bilik awal malam2.. thanks to ayah nk maklang yg sudi n rajin melayan anak2.. sesekali ayah, husna atau azeem akan naik atas masuk bilik jenguk ummi.. Azeem kadang2 menyuarakan ketidakpuasanhati nya.. "ummi jgnla tidur lagi..jomla teman azeem tgk tv kat bawah.."  hihih.. alahai manja ummi ni~~





demi bayi dlm kandungan...
Allah tu maha adil dan saksama.. dulu time ngandungkan Husna , amatlah berselera makan and tak faham pun 'tsuwari' tu macam mana sebenarnya.. siap rasa pelik camne ada org boleh tak tahan bau tumis.. tak tahan bau nasi yg ditanak.. tak boleh bau perfume husband..tak lalu itu tak lalu ini.. :(namun tetap diuji time nak bersalin agak sukar, induce,vacum bagai..)
time Azeem pulak, juga amat berselera makan sampai mmg besar betul size ummi n azeem dlm kandungan.. heheheh(tapi diuji dengan alahan gatal2 sepanjang 9bulan, but Alhamdulillah time nk bersalin teramatlah mudah)
and now, diuji dengan 'tsuwari' ni... mami boom pun ketawa kecil cakap.. haa.. baru ummi dpt rasa.. sebelum ni 2kali pregnant relakkkk je.. hohohohoho...
moga2 Allah permudahkan segala urusan ..sesungguhnya Dia yg Maha Mengetahui..

"For the sake of our baby, gambarimasyou~~~"    love u all my family ^ ^


  Wassalam,


Friday, March 22, 2013

♡♡ Our 5th Anniversary ♡♡ 22.03.2008




Selamat ulangtahun yg ke5 buat suamiku Mohd Zulkanain bin Abu Jamil

Semoga Allah sentiasa limpahkan kurnia dan rezekinya pada kita dalam usaha kita untuk menjadi hambaNya yg soleh..InsyaaAllah~

Jangan pula sampai Allah berpaling dr kita hamba yg sentiasa berdosa ini..(T_T)

Suamiku..bimbinglah daku dan anak2 kita ke jalan yg benar menuju syurga Allah yg Maha Esa..

~LOVE YOU~

dalam masa 5 thn ni, alhamdulillah Allah dh kurniakan kita dgn amanat2nya iaitu Husna(beautiful) & Azeem(defender).. insyaaAllah coming soon by the end of this year ^ ^ Doakan kami sekeluarga ya moga selamat dunia akhirat :)

良く幸せな家庭を造りますように、色々頑張りましょうね❤
Yoku shiawase na katei wo tsukurimasu youni, iroiro gambarimasyou ne
Lets work hard in many things to build a happy family)



 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...