Pages

ME

Alhamdulillah, Im just a simple 'ummi' whom most of the time is always 'nikoniko' to my prince and princess...
Alhamdulillah, Im just a simple 'isteri' to a loving 'suami' ...
Alhamdulillah, Im just 'insan kerdil dibumi' ALLAH ....



Thursday, October 11, 2012

~JDraMa~ Beautiful Rain- ビューティフルレイン


■ Release Date: July 1, 2012 --

A young daughter supports her father who is diagnosed with Alzheimer's disease.
Keisuke Kinoshita (Etsushi Toyokawa) and his only 8 years old daughter Miu (Mana Ashida) live in the housing unit for Nakamura Factory, where Keisuke works.
Keisuke's wife died 8 years ago after giving birth to Miu. Back then, Keisuke worked for a large construction company. In order to raise Miu with full of love, he quit his job at the large construction company and began to work at Nakamura Factory.


Assalamualaikum,

lately ummi terjumpa satu drama jepun yg kawaiiii (comel) and kandou (menyentuh perasaan)..
ianya comel sebab pelakon utamanya adalah adik Mana Ashida ni, dia la yg nyanyi lagu mori mori tu..cuba tgk sini -> ~mArU MaRu MOri moRI~
banyak adegan2 comel menampakkan hubungan rapat antara anak perempuan berusia 8 tahun bersama ayahnya (teringat Husna ngan ayah lak walaupun Husna baru nk masuk 4tahun :P )
and, ianya amat menyentuh perasaan sebab ia mengisahkan tentang seorang ayah tunggal "Kei" yg membesarkan anaknya "Miu" dr sejak lahir (ibunya meninggal dunia setelah 2minggu melahirkan "Miu")
sehinggalah "Miu" berumur 8tahun....then setelah satu kemalangan kecil di kilang, ayahnya disahkan mengidap penyakit Alzheimer (lupa), penyakit ni agak common pada umur selepas 65 thn ke atas, namun ada juga kes sama yg menimpa orang muda.

Bayangkan anak sekecil itu support/bantu ayahnya yg makin lama makin lupa yg akhirnya di final stage penyakit ni, ayahnya akan lupa "Miu"!! (T T)

huhuhuh.. tak tau nk terang camne sedihnya citer ni...

apa2 pun ini adalah antara JDrama kekeluargaan yg ummi rekomenkan utk tontonan semua ~
douzo bila ada kelapangan tgkla kat sini (http://www.gooddrama.net/japanese-drama/beautiful-rain).. ada subtitle english.. no worries ^ ^



p/s:
seandainya ayah dpt tgk citer ni dr mula sampai habis..
seandainya sampai masa ummi pergi dulu, jaga dan layanlah anak2 kita sehabis baik moga mereka menjadi anak yang soleh dan solehah..
support in whatever they do as long as tak melanggar syariat ISLAM.. tanamkan pada diorang supaya sayang agama rather than sayang dunia..bila kita kejar agama, dunia kejar kita..
jadilah doktor ke, cikgu ke, engineer ke .. etc... in whatever you do, yg penting jadilah MUSLIM yg taat..and manfaatkan ke jalan Allah..
InsyaAllah.. Allah pelihara kita..

Please always be there for them ye ayah.. thanks ayah..luv u. luv both of you too..Husna & Azeem..
 
 


   Wassalam,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...