Pages

ME

Alhamdulillah, Im just a simple 'ummi' whom most of the time is always 'nikoniko' to my prince and princess...
Alhamdulillah, Im just a simple 'isteri' to a loving 'suami' ...
Alhamdulillah, Im just 'insan kerdil dibumi' ALLAH ....



Monday, September 17, 2012

HAjiMetE nO Puding Jagung~

Assalamualaikum, alhamdulillah this time gatal tangan nak try buat puding jagung lak since azeem suka makan jagung and xboleh makan telur.. (baru2 ni dia naik allergy kat muka, telinga, mata n badan2 skit maybe sebab mkn kuih2 yg ada telur didalamnya)..
Godek punya godek, jumpa resipi n cara buat di youtube and taraaaaa..... Dh siap..... ^ ^

Saturday, September 8, 2012

HP faMiLY SpORt dAy 2012


8sept2012
9am-3pm
Indoor Arena, Bukit Kiara Equestrian & Country Resort

Assalamualaikum..
Yatto!! Akhirnya!! merasa jugak ummi join family day event kat HP ni...
sepanjang dah 6thn bekerja di pelbagai company.. this is the second time berpeluang join company's family day event ^ ^ hahahah...
sedih tak? sedih tak? nasib baik la TM (company ayah rajin buat event2 kekeluargaan n ayah pun rajin bawak kita join, thanks ayah :) )

dulu....time kerja kat :
PANASONIC -> sempat dok situ 6bulan je... bujang lagi time tu.. tak sempat merasa pun n tak tau ada ke tak event family day :P

CADIX -> sempat 2 thn, tapi sebab company kecik, manala nk ada event2 family day camni

IBM -> sempat 1thn10bln kot.. alhamdulillah first time join sort of family sport day gak.. and time ni dah kawin n Husna pun dah lahir.. seronok dpt bawak husna, ayah, siap ajak mami bom (diknor) sekali join.. n ayah pun kenal few of ummi's colleagues like Ifah, Hafeez, Faizu, Hasnan so I bet ayah pun enjoyed join diorang berxtvt..antaranya yg ummi ingat lumba kaki tiga..ayah pair ngan Faizu kot?? comel je dua-duanye... hihihi

HP -> dah nk masuk 3 thn... alhamdulillah.. dapat bawak ayah, Husna, Azeem join this family sport day.. Husna and Azeem pun dh cukup besar utk enjoy themselves at this event.. Ayah ngan Ummi pun tak ketinggalan enjoy ourselves gak.. siap menang byk hadiah.. hehhehe.. ok lets tgk gambar2x..


Mula2 sampai, registered then ummi n ayah dpt 'gelang tangan' cam nak masuk thema park lak.. hehehhe.. pastu dpt goodies beg ada minuman, makanan, kupon makan n kupon main game... interesting!! :)
 
besar tempatnya.. indoor tapi berpasir.. tempat kuda la katakan.. rupa2nya diorang buat byk booth2 kecil cam kat funfair tu... tgh2 ada pentas.. ummi tak sempat nk amik gambar setiap booth..tapi so colorful n mcam2 mainan ada.. ada clown yg bentuk2kan belon.. ada 'barnie' besar berjalan2(yg dlmnya ada org tu),  costume besar yg utk sumo tu pun ada...(cam dalam citer charlies angel tu..)  ^ ^ cayalah HP!!
 
 
Sebelum proceed to the main-main event.. we all go for the food first.. LAPAR.. All the food served were not bad.. ada satay, cendol, nasi, bihun etc etc etc... alhamdulillah kenyang la jugak kot rasanya...hehehhe nilah gayanye azeem n husna makan aiskrim..COMOT !! hahahhaa
 
 
Husna leka nk mewarnakan dancing cat dgn guidance by ummi n ayah la of course.. hihihi... ni first time dia main benda ni..(this one free, no need kupon).. so happy seeing her focus when doing things, and of course dia kalau boleh the whole cat tu nak diwarnakan PINK..:P obses betul husna dengan warna pink sekarang ni.. hihihi Azeem buat 'ketam', sorry tak sempat nk amik gambar.. ye lah tangan penuh barang mana nak jaga bebudak ni lagi.. byk gambar tak sempat nk amik..

After finished coloring session, Husna get herself a butterfly sticker :)


Then kitorang go booth by booth to use all the coupons given and play the games.. ada baling gelung, mini basketball, baling sandpack, pukul bola angin..(ummi hentam je ni nama2 game ni..tak pandai/tak tahu the exact nama dia.. hohohoho ) dan bermacam2 lagi.. setiap kali kita menang akan dibenarkan cabut mysteri gift.. and hasilnye adalah taraaaaaa ---->>>>mcm2 ummi ngan ayah kutip.. :P




Ni hadiah cabutan bertuah... Panasonic DVD/CD Player tu...hihihi..Alhamdulillah.. rezeki rezeki... byk gak 'hasil tangkapan' dr event kali ni... pada asalnya konon2 nk datang ushar2 makan then blah sebab nk terus balik Teluk Intan..
sekali semua dh enjoy, anak2 pun tak meragam, tup tup nama kena panggil cabutan bertuah.. (thanks to Philips leader-AL yg bantu ummi menjawab questionaire dgn betul sebelum layak sertai cabutan bertuah.. heheh )


Thanks to ayah kerna sudi join and I bet we had fun and quality time with our family too , right?
I love my family... Mr. Ajoy + Husna + Azeem~~~
 
p/s: naik kereta je terus tertido 2beradik tu.. letih bebenor gayanye.. hihii



     Wassalam,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...