Pages

ME

Alhamdulillah, Im just a simple 'ummi' whom most of the time is always 'nikoniko' to my prince and princess...
Alhamdulillah, Im just a simple 'isteri' to a loving 'suami' ...
Alhamdulillah, Im just 'insan kerdil dibumi' ALLAH ....



Tuesday, June 5, 2012

~ GeLAgaT AzeEM di biliK maNDi~

gaya Azeem dengan topi cebok & naik choo choo... (keretapi) ^ ^

Assalamualaikum..

Ni la gelagat & telatah Azeem bila time mandi pagi di hujung minggu...

pagi2 bangun dh carik ummi.. : "ummi.. azeem nk mandi... azeem nk mandi la.."(suka betul tambah 'laaa' kat belakang ayat dia ^ ^ )
sambil angkat tangan tinggi2 : "ummi.. butak(buka) baju.. butak(buka) baju laa..." dah sudah bukak baju, "suar? (seluar) suar laa.."

aduhaiiii azeem..azeem... tercuit hati ummi tiap kali azeem semakin petah berkata2 cenggitu... hahahah

once dh dpt masuk dlm bilik air.. mulalah xtvt menadah air dlm besen besar dia tu..
"ummi, butak air ujan (buka shower).."
"azeem nk mandi sili(sendiri).."

hahah..kalau dia mandi mmg tak leh kacau... kalau tak, sure menangis... kena biar kan je.. pantau2 takut licin or tergelincir je...

gambar kat atas tu one shot je.. belum aksi dia berenang atas lantai lagi
"ummi, nengok azeem enang (tgk azeem berenang)"
apa2 aksi dia buat sure nk tunjuk.. hehehhe..

lagi satu dia suka main ngan 'air ujan' = shower.. kejap2 dengan happynye dia lalu bawah 'air ujan' utk basahkan kepala sambil gelak2x.. ^ ^

bila dh lama skit kalau tak berbunyi tu..ada la tu tgh buat 'project' bersihkan bilik air... hahaha..
habis sabun mandi buat basuh lantai, basuh cebok, basuh baldi..(mentang2 sabun mandi diorang tu tak pedih mata) .. ni semua ikut kakak Husna la ni..  :)

Azeem suka copycat kakak dia.. thats y cakap pun pelat skit... sibuk nk cepat cakap cam kakak.. kalau kakak sembang ngan ummi or ayah.. dia pun tot tet tot tet nk sembang jugak...heheh... gambatte azeem kun.. yg bagusnye 2 beradik ni.. bila ummi tegur sebutan tu silap/salah.. n ajar suruh sebut betul2.. diorang nk ikut.. takde la ganko (degil) sgt.

"ummi..dah.. dah... dah laa.." ni maksudnye dia dah sudah mandi...
dh amik towel.. time lap2 dia tu..dia suka main2 cakap gini: "mana ummi ni? mana ummi ni?" ( time lap muka so konon2 tak nampak ummi).."cakkkkk!!" bila dia dh nampak ummi balik...
then dia suka main2 sebut anggota badan dia bila  kita tanya.."ni apa ni?" (sambil lap mata, telinga, dagu, kepala,perut, buntut, kaki, tangan..) nnt dia akan sebut satu2... " ni idung azeem laa.."..etc..
satu je dia suka tersilap... bila ummi tanya "mana perut azeem?", sure dia akan tunjuk 'buntut' .. hahaha agaknye dia tak dpt nk ingat lagi bunyi perkataan 'perut' n 'buntut'.. cam similar je kot.. heheh.. gambare azeem^ ^

bila dh habis lap.. kadang2 datang mood happy dia tu.. mulala request.."ummi, azeem nk wat(buat) baby baby" .. heheh.. dia nk dibalut cam baby br lepas dimandikan... cam gambar kat bawah ni... hehhehe.. same goes to kakak.. sometimes kakak lak copycat azeem.. ^ ^


Azeem & Husna (sejurus selepas mandi-gaya baby besar kena balut towel ^ ^ )


LOVE you Husna & Azeem... cahayamata ummi & ayah.. semoga Allah kurniakan yg baik2 je utk kalian berdua~ amin...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...