Pages

ME

Alhamdulillah, Im just a simple 'ummi' whom most of the time is always 'nikoniko' to my prince and princess...
Alhamdulillah, Im just a simple 'isteri' to a loving 'suami' ...
Alhamdulillah, Im just 'insan kerdil dibumi' ALLAH ....



Tuesday, April 24, 2012

EBi fRY (uDanG gOrEnG)

Baru2 ni ummi terpanggil utk mencuba resipi ebi fry selepas baca post kat salah satu blog yg ummi follow..
blogger tu introduce youtube ni for reference -> How to make EBI FRY
hehhe apa lagi.. ummi pun bersemangat la siap g cari panko (serbuk roti) kat jusco.. hhihihi...
Alhamdulillah.. mitame (luaran) nampak oishisou (cam sedap je)..hehehe tapi nakami (dalamnye) agak keras skit.. maybe goreng lama kot.. hihihih.. maa.. hajimete no (first time) ebi fry dakara sa... Next time leh cuba lagi...
Received good reviews from kawan2 dlm fb included kawan2 Japanese... Hihihi.. ureshii (sukanye)
^ ^

Wassalam..

DAging GorENg sIMpLe @ tOMatO

Dh lama xupdate masak2 kat dlm blog ni..
aritu ummi try nk buat daging goreng kunyit..
end up jadik gini... Not bad gak la..i like.. hihihih..
cuma dagingnye tak segaring cam yg kat kedai Ban Kin Thai tu...
Nvmd.. lain kali boleh cuba lagi :P

Wassalam..

Monday, April 23, 2012

kOSOnG ??

Assalamualaikum.. 
dah lama tak update blog... takde mood.. (_ _)...
belek punyer belek.. errkk?? April ni takde entry pun?? hihihi... gomenne..^ ^
Walhal ada je yg agak2 menarik happen in this month... hehe.. mode malas ah ni.. takde rasa nk menulis.. update skit2 je gambar kat Facebook... oklah.. bebiler ummi rajin ummi update .. chao~~

Wassalam..

Thursday, April 19, 2012

•* °hApPy BiRThDaY ATA ° *•

Assalamualaikum..

Tanggal 19hb April 1954, lahirlah seorang insan yg bernama Mohd Aziz Ghanny aka(as known as) ATA (panggilan buat 'ayah' yg berketurunan mamak) .. ^ ^ Ata always mention..senang nk ingat tarikh lahir ata (date & month) sebab sama ngan Sultan Perak.. hihihi.. satu Perak cuti tuu every 19th April... ata kelahiran Penang, kalau tak sure leh enjoy the cuti as well.. but sometimes I do forget the date too (_ _)

as usual, hanya panggilan telefon pengganti diri untuk mengucapkan kata2 selamat buat diri Ata yg kini dh mencapai usia 58 tahun..
"Semoga ata sentiasa dirahmati Allah S.W.T disamping isteri tersayang dan bahagia bersama keluarga"

I LoVE YOU, ATA~~ rasa nk balik pelukkk je ata..muahh muahh.. heheh

ata & mak - loving2 kat ladang teh (^ ~)
tetiba pulak teringat-ingat kisah dulu-dulu bersama ATA \(^ ~)/
time kecik2 dulu.. ATA ni garangggggg sangat.. takutttt...!!
kalau kat umah among us satu family, ATA suka marah2 n membebel2 (mak bukan jenis yg membebel. heheh..so seimbang la kan)
tak boleh tersilap skit..dengan mak mak sekali kena bebel.. hihihi
tapi kalau depan kawan2 or orang lain.. manisss je ata ni..pijak semut tak mati bak kata org tua2x.. tersenyum2x...baik betul!! hahahha

dulu selalu makan berhidang anak beranak kat bawah (lantai) ..
kalau kitorang terlanggar gelas dan air tumpah, ata akan marah ->"awat tak gheti(reti) jalan elok2 tgk bawah? pasaipa pi langgaq(langgar)?"
tapi kalau ata yg terlanggar gelas dan air tumpah, pun ata akan marah juga -> "awat yg letak gelas kat tgh2 jalan?"
hohoho..ata je yg betul nampaknye^ ^ maybe ata tension ngan kami adik beradik yg nakal2 kot.. :P

Ingat lagi.. ata ni jenis yg 'pengemas' dan 'rajin'...
kalau tulisan tak cantik ata marah... siap tulis tahan dengan pembaris tu punye nak bg tulisan straight!! hahaha..
tiap tiap malam ata akan check homework dh siap ke belum.. then sebelum tidur kena hafal sifir.. kalau betul br leh tidur..missed those moments ^ ^ (saya hafal sifir bunyik cina, ata angguk je cam faham.. heheh..tapi saya tak sampai hati pun nak tipu.. saya yakin saya hafal betul.. hihihi)

another thing, kalau dah siap homework br leh tgk tv.. tapi ada jugak hari2 yg diberi pelepasan.. :)cthnya hari Isnin!! ada MacGyver (eh , betul ke ejaan ni? :P) kalau dh kul 9pm still tak siap homework, boleh tangguh or bawak homework ke depan tv(biasanya lepas maghrib dh start buat homework kat dapur)... hehhehe..yg pastinya sebelum tido mmg kena siapkan homework dulu la..

baju sekolah ata yg tolong ironkan (kecik2 je la.. once dh besar and dah pandai iron baju sendiri, kena la buat sendiri..)
beg sekolah dh kena ready siap2 letak depan pintu..

sebab ata strict and particular camtu la kot.. saya always nak give the best to avoid dr kena marah.. hahaha..saya ni kan sensitif.. takleh kena sergah skit dh sedih dh nangis.. tambah lak perangai yg makezukirai (taksuka kalah..)
alhamdulillah.. hasilnya boleh tahan la.. ala2 scorer la jugak ..hikhikhik..(dulu je la..)

another thing yg ingat pasal ata time kitorang kecik2 dulu... ata pandai berbahasa inggeris..katanya dulu dia pernah sekolah Inggeris.. heheh..
agak kagum bile dgr ata speaking english kadang2... kerja postman tapi speaking english..huiiyoooo...!!
pernah tanya2 soalan english time nak amik PMR, ata jawab senang je:"bahasa inggeris ni kakak, senang je.. kakak cuba baca balik je ayat tu cepat2 .. kalau kakak dengar cam sedap je bunyi dia .. kigha betui la tu." gulppp... camtu pun boleh ka?? hehhehe

kenangan~ kenangan~ maybe ata dh lupa grammar2 english camne nk ajar kat anak2 dia..so itu je jawapan paling relevan ata boleh bagi at that time.. tapi kan...saya rasa it is true la.. sebab skarang saya sendiri rasa camtu.. dh blajar 4bahasa ni (malay, english, mandarin, japanese)..agak2 time confuse ayat mana betul and ayat mana salah... bila baca balik rasa tak sedap je.. sure ayat ni salah... hahhahahaha
ki no sei no kana?? (perasaan saya je ke?)

banyak lagi pasal ata yg kalau tulis tak muat page rasanye.. heheh.. enough for now .. insyAllah ada peluang kita sambung lagi..~~


@cameron highland-tak pernah tgk ata sehappy ni time snap pic :P

Bila dh dewasa, bersuami, ada anak2sendiri ni n dikenang2kan balik.. rasa terhibur hati..

Ata..ata... we still love you ^ ^ and will always love you~~


  Wassalam,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...