Pages

ME

Alhamdulillah, Im just a simple 'ummi' whom most of the time is always 'nikoniko' to my prince and princess...
Alhamdulillah, Im just a simple 'isteri' to a loving 'suami' ...
Alhamdulillah, Im just 'insan kerdil dibumi' ALLAH ....



Thursday, February 9, 2012

X rETi mASak :(

ummi tak reti masak..
so takde idea sangat nk masak apa lagi2 bila dh kenyang or ngantuk..

kalau mai bab masak-memasak ni, kadang2 jadi kekok bila dok dapur beramai2 tapi takde arahan suruh buat apa..huhuuhuh.. (saikin rasa cam dh hilang skill berinteraksi di dapur.. huhuhu ) 

~risou teki~ (idamanku)

mak:"kita nk masak apa ye arini..?"
anak:"hmm..tak tau la mak, takde idea... dok kenyang nasi lemak pagi tadi lagi.."
mak:"mak beli bawal, bi buat bawal masam manis ye..?"
anak:"hmm.. aritu bi buat tapi takde org makan pun.. bi je makan.. nnt membazir lak.. baik masak yg org makan"
anak:"ayah ada nk makan apa2 tak?"
mak:"ayah tak makan sangat..."
anak:"kita tanya along lah.. dia kan slalu pandai 'order'"

....

suasana jadi diam dan agak kekok..
entah apa lah yg berlegar dlm fikiran mak time conversation tu..
tersepit lak rasa...   kalau ummi pandai masak sure tak jadi camni..
kadang2 terasa cam sronoknya mak mertua yg dpt menantu cam kaknona (kakak ipar).. bab2 kat dapur mmg boleh diharap..

.... dh tak tau nk coretkan apa lagi dah ...
...

semuanya terbuku dlm hati.. Hanya Allah yg Maha mengetahui..
kerna ummi sendiri pun tak tau apa yg ummi rasa sebenarnya..
smoga dipermudahkan segalanya...amin..


 Wassalam,

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...