Pages

ME

Alhamdulillah, Im just a simple 'ummi' whom most of the time is always 'nikoniko' to my prince and princess...
Alhamdulillah, Im just a simple 'isteri' to a loving 'suami' ...
Alhamdulillah, Im just 'insan kerdil dibumi' ALLAH ....



Wednesday, January 18, 2012

aNothEr 2 In 5 YeARs?? ^ ^


Assalamualaikum~~

Alhamdulillah..semenjak 2 menjak ni ummi akan cepat rasa tersentuh/seronok
bila tgk baby,teringat balik time husna and azeem time bayi-bayi dulu camne.. hehe..

Husna - 2.75kg;10/2/2009


Azeem-3.75kg;17/5/2010


Cuba teka siapa saya???

baru2 ni below email conversation had occured between ummi and one of my leader bila ummi wish congratulation to him on his 5th Year Service Anniversary~~

Sunil:"Hahaha….. thanks Bibi. Really 5 years just pass like that.
Where are you going to be when your 5 years arrive? "

Bibi:
"Hmm.. as for now I am not really sure exactly where I will be after 5years for my career..
But generally I want to gain more in IT skill and language skill
  :)

However, if for family planning, I am really clear that I hope I can have 2more kids after 5 years… hihihi :P
How about you? Maybe I can expect kad kenduri kahwin in few years later?? Hihihi.. (if u don’t mind to share..:) )"




InsyaAllah jika dah ketentuan Ilahi.. ummi dan ayah inginkan anak yg ramai, mungkin 4, mungkin 5? :)
semoga Allah perkenankan doa kami dan berikan yg terbaik untuk kita sekeluarga..Sesungguhnya Allah itu Maha Mengetahui dan Maha Berkuasa..Amin..

Husna first Raya celebration

Azeem first Raya Celebration

p/s:
omedetou to Ifah-chan sbb ninshin lagi ;)
watashi mo soro soro kana?? hihi ^ ^


   Wassalam,

Saturday, January 14, 2012

TaLK sHow : Melentur Buluh Amanah dari Allah



Alhamdulillah..
Berkesempatan gak ummi join xtvt Nisa' Putrajaya , thanks to ayah bg izin... dekat je surau ni dgn rumah opah kat presint 7 tu.. so dek kerana tergerak hati nk pergi.. ummi jauhkan juga langkah kaki ni seorang diri tanpa ada mana2 kenalan pun yg turut serta.... Alhamdulillah..thanks to Allah kerna memilih ummi antara yg ingin menyertai majlis ilmu begini..Alhamdulillah..byk pengisian yg more to 'penginsafan diri' as a woman, wife and mother.... :( banyaknyer kekurangan diri ummi ni... banyaknyer lagi yg ummi tak buat utk mengimarahkan rumahku syurgaku... banyaknyer lagi yg ummi kena penuhkan ilmu didada and kuat/tabah utk melaksanakan peranan sebagai ibu , parents utk mendidik anak2 amanat dr Allah S.W.T... huhuuhuh ~~~


bersama Ustazah Nurhafizah Musa..yasashikatta!! lembut tapi tegas suaranya..setiap pagi sabtu ada slot bersamanya di IKIM.fm
Semoga Allah S.W.T senantiasa memberi hidayah kepada ummi agar tidak tersasar jauh dari landasannya.. :(


    Wassalam,

Monday, January 9, 2012

nONbiRI--TeLUk bATik



Assalamualaikum,

Alhamdulillah syukur nikmat.. hujung minggu baru2 ni berkesempatan bersantai2 di tepi pantai bersama atok abu, opah yah, maklang atie, ayah, husna and azeem~~~ nampak gayanye inilah the first family event utk kita pada thn 2012 ^ ^

Thanks to opah yah yg mengusulkan proposal utk bercanda2 di tepi pantai di Teluk Batik, thanks to atok abu juga sebab rajin n sudi pulak nak approvekan proposal opah.. hehhehehe.. hasil drpd last minute nyer plan ni.. ummi jalan2 pakai tracksuit je.. hahhaha.. gomenne m(_ _ )m

semenjak azeem dh boleh jalan ni, ni la first time kitorang g piknik... maklang siap belikan toy utk main pasir pantai... arigatou maklang !! ^ ^ husna and azeem sronok la ..hajimete no suna play!! yg kelakar nye Azeem.. dia nk main pasir tapi takmau pijak pasir... menjerit2 bila ummi letak dia atas pasir.. dia geli geleman kot ada psir kat tapak kaki dia... end up main pasir atas riba ummi... apa la punye turrrrr??!!! hahaha.. dengan ummi, maklang ayah pun kena main skali ah jawabnya~~







anyway, tsukareta kedo, tanoshikatta yo~~ !!

lepas main pasir pantai, tgk org mandi manda, tgk org naik banana boat etc... makan2.. bergerak ke pekan lumut pulak carik ikan bilis... hehehehe... kat situla 2beradik ni dapat baju baru^ ^ biasa la.. beli kat adik, kakak nk jugak...(ada cerita di sebalik reason beli baju ni, tapi takmaulah citer... hahhaha..sian azeem~~~ malu nnt :P )




ada gaya kembar ke?? ramai betul org tanya kembar ke?haha
  p/s: credit gambar taken and edited by maklang atie, thanks maklang~~



    Wassalam,

Thursday, January 5, 2012

-UpDate-

Assalamualaikum...

Harini ummi rajin and terasa nk tukar2 skit appearance blog ummi ni sempena 2012.. hihiih..
Maintain colorful and ceria mode in the page~~ hope korang suke ^ ^

    Wassalam,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...