Pages

ME

Alhamdulillah, Im just a simple 'ummi' whom most of the time is always 'nikoniko' to my prince and princess...
Alhamdulillah, Im just a simple 'isteri' to a loving 'suami' ...
Alhamdulillah, Im just 'insan kerdil dibumi' ALLAH ....



Friday, December 30, 2011

2011 OseWAniNaRimAShita m(_ _)m

Assalamualaikum,
lama dah ummi tak update blog ni.. agak2 berdebu gak ni..^ ^

lip lap lip lap dah December 2011, dh nak abih thn 2011, tak berapa hari lagi dh nk masuk thn 2012.

Alhamdulillah syukur dgn rezeki2 yg Allah kurniakan buat tahun ini..moga2 bertambah lagi rezeki menjelang tahun 2012 nanti InsyaAllah..

大変お世話になりましたよ~2011



Antara dekigoto pd thn 2011, iroiro arimashita ga yg penting suka duka tetap bersama as ONE family..
moga2 we will always love each other di samping berusaha utk mendekatkan diri lagi dengan Pencipta kita ALLAH yg MAHA ESA..aminn..

Februari
Alhamdulillah, ummi dpt bertukar kereta from grey to orange !! :)
Kita juga berkesempatan join picnic bersama TM (tempat kerja ayah) di Sg. Congkak.. tanoshikatta yo ne ^ ^

Mac & April
tak sangka dapat join HP Amazing Race, ni la first time join HP nyer event... fuhh semputtt!! hahaha

Astaghafirullah.. kuasa tuhan ..masyaAllah.. antara ungkapan2 yg membasahi bibir kita tatkala Tsunami melanda Jepun..keinsafan menyelubungi diri kita sebagai hambanya...

Mei
Ya Allah ya Tuhanku, inilah saat2 yg paling mencemaskan ummi dan ayah sepanjang tahun ni..
Husna !! kami doakan smoga kejadian yg sama tidak berulang lagi..moga Husna terus sihat walafiat..aminn

Julai
Alhamdulillah... tata dan tok murah rezeki dapat menunaikan umrah pada tahun ni.. InsyaAllah ada rezeki ummi dan ayah nak pergi juga nanti.. doakan kami ye..

September & October
Alhamdulillah... natsukashi~~~Batch RPKJ18 berjaya mengadakan gathering kecil2an setelah 10tahun meninggalkan AAJ. tak sempat lagi ummi nk upload gambar utk entry ni.. will do it in early 2012 InsyaAllah.. harap2 kita dpt berkumpul lagi ye ^ ^

Perkahwinan Mami Boom & Mamu Ari berlangsung ..Alhamdulillah..semoga berbahagia sentiasa my dear :) love you..

Alhamdulillah,, ummi berjaya mendapatkan sekeping sijil Service Desk Certificate setelah menyertai training under HP.. thank you HP ^ ^

(ada masa ummi update entry2 diatas ye..)

November
Tanoshikatta!!.. join HP Dinner bersama teman2 sepejabat.. ;)


Disember
Last but not least, kita telah berjaya mengadakan family trip (penang side) ke Cameron Highland.. Alhamdulillah... yoi shime deshita ^ ^ walaupun penat but the moment we gathered together that count!! thanks all especially my beloved hubby and kids..muahh muahh..

~~Goodbye 2011~~
..Assalamualaikum..

Sunday, December 18, 2011

~HP Dinner 2011~

Assalamualaikum,

Alhamdulillah..selepas thn ke-2 join HP br merasa Annual Dinner.. hahah .. touika.. actually semenjak mula bekerja since 2005 sampai la sekarang 2011 (6thn) ..ni baru dpt merasa ANNUAL DINNER besar2an company .. hahahha..

time kerja kat:
panasonic -> tak sempat merasa sbb 6bln je kerja
cadix -> sempat merasa tapi kecil2an je..ada la dlm 10org kot...shikamo ummi yg organized.. kat dalam restaurant je..hihi
ibm -> tak sempat merasa sebab mmg takde annual dinner turn tahun tu
hp -> ni br merasa sebab thn lepas takde annual dinner

thanks to ayah sebab izinkan ummi join the dinner with my colleagues, and to take care of Husna and Azeem while im not around that night.. luv u sayang~~

thanks to kak siti sohailah (kct) for the ride with her new red car.. hihi.. kalau tak jenuh jugak nk drive sendiri sorang2 cari parking sumer tu... crowded giler.. jem giler.. sumernye giler2 lah... hahahha
Actually this is not the whole HP annual dinner.. it is just for 'Best Shore Malaysia' (more like division?? for Enterprise Services ONLY).. dengan bertemakan Red Carpet Glitz & Glamour.. ala2 malam anugerah gitu... hahaha... so apa lagi sumernye nak ber'blink2' la... ummi last2 minute br cari satin shawl nak matchkan dgn jubah yg tok belikan time g umrah aritu... itu je baju yg ada blink2 ..hehhehe not bad..outcome dia boleh tahan...Husna siap puji: "cantiknya Ummi arini.." hihi thanks kakak~

venue kat Grand Lagoon Ballroom, Sunway Resort Hotel.... fuyoo grand tuu... makanan boleh tahan la.. chinese food... yg paling ummi suka sharkfin sup and salad buah..oishikatta.. cabutan bertuah pun menarik2 tapi as usual ummi mmg tak bertuah bab2 ni.. tak dpt pape pun.. dpt doorgift je (tumbler, diary, clear folder kot).. antara barang cabutan bertuah-> optical mouse, pen drive, cash voucher, printer, grand prize=rm6000 holiday voucher!!!

Tanoshikatta yo..HP arigatou ^ ^ minna arigatou~~


grand tak entrance ni??

ada dalam 1000++pax rasanya

joined member2 from account Lilly (kct,anuq,yuri,syima,hitomi,kaori,mako) minna glamourous da ne

michael  jackson malaysia ni.. dance ga sugokatta!! i like ^ ^

violist ni pun boleh tahan best,,cuma tak se'happening' vanissa may' la.. hihihi

persembahan nyanyian dr sapa ntah.. artist gak kot (bukan celeb la)
grand prize winner!!


pemenang best dress male and female
 
with lovely kct in pink ^ ^ niau yo~~

  Wassalam,



Monday, December 5, 2011

OUtinG wiTh hUsnA


Assalamualaikum..

Alhamdulillah Sabtu lepas berpeluang outing berdua je dgn husna...Xpernah lg kita g jalan2 2org kan?kakak kan? Sanggup husna duduk diam dlm car seat (selama ni mmg takmau dok dlm tu) sebab nk ikut ummi g OneU jumpa member ummi=Auntie Khee Fang..

She behaved well.. dgr kata, xmerap nk suruh dukung..okla.. not bad! good girl ^_^ Tanoshikatta yo!! nanti bebiler kita keluar sama2 lagi na.... girlsss outing!! hahhaha :)


Husna makan byk spagethi..sukenye dia..
oishii~~


~~With Khee Fang~~

Ni la member Ummi sejak dari sekolah menengah lagi... Khee Fang ... Ummi start member ngan dia since kitorang join netball kat Sekolah Menengah Chung Ling Butterworth. Tinggi lampai orangnye.. rumah dia agak jauh dr sekolah so kalau ada latihan netball sebelah petang.. after school ummi ajak dia mandi, makan,lepak2 kat umah (@thamby kechil) dulu then baru kitorang sama2 g training netball kat sekolah... tok ngan tata pun kenal Khee Fang ni..diorang tak ingat nama tapi ingat 'kawan kakak yg tinggi2 tu'... ^ ^ utk pengetahuan semua , Khee Fang ni GS=GoalShooter and ummi pulak C=Center.. haha dulu2 lincah la kejar bola satu court netbal tu.. sekarang??semputttt... hihihih

Ni antara member yg walau tak selalu jumpa but she always give me good advice and for this time, these words from her really cheer me up again and make me feel calm... "ABA--,不要对自己要求太高" = ABA--,,bu yao dui ziji yao qiu tai gao.

which means "ABA (is my nickname for my netball members back in ChungLing high school time,,sweet memories ^ ^),DO NOT set too high expectation for yourself"

I admit that sometimes my own expectations to myself is quite high especially when I comparing myself to others... and most of the times it makes me feel down and sad...

But now, it is good to hear those kind of words from Khee Fang~~ thanks dear.. congratulations on your wedding!! and happy for you, my dear ^ ^

Thanks again for the lovely meal at TGI Friday ~~ hihi delicious~~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...