Pages

ME

Alhamdulillah, Im just a simple 'ummi' whom most of the time is always 'nikoniko' to my prince and princess...
Alhamdulillah, Im just a simple 'isteri' to a loving 'suami' ...
Alhamdulillah, Im just 'insan kerdil dibumi' ALLAH ....



Friday, September 23, 2011

Happy♪(* ̄ー ̄)ノ" Birthday♪ SaYang !! 23rd Sept

~~Tanjyoubi Omedetou sayangku~~

Alhamdulillah..
moga Allah kurniakan kesihatan yg baik buat abang...
moga segala impian abg utk keluarga kita akan termakbul....
moga kasih sayang abg mencurah-curah pada ayang & anak-anak...
moga abg sentiasa sukses dlm apa jua yg abg ceburi...
moga kita berbahagia selalu dengan rezeki dan nikmat dr Allah..
moga kita sentiasa diberkati dan dekat dengan Allah...
Amin..Amin.. Ya rabbal a'lamin...

~Thank you for everything sayangku~

Wednesday, September 21, 2011

~~Husna&Azeem~~ versi:BeDaK

Tgk ni.. gaya2 dua beradik ni sronok main bedak.. hahha...

mula2 ummi marah "Azeem!!!" time mula2 terperasan Azeem tgh tuang bedak kat toto.. terkejut Azeem terlepas botol bedak ummi cepat2 amik then gi simpan..
Lepas tu. kakak Husna dr jauh berlari ke arah bedak yg dh tumpah tu cepat2x.. then cepat2 dia tepuk3 ngan tapak tangan dia yg kecik molek tu..pastu dia sapu kat muka....

terus ummi tak jadi nk sambung marah..melihatkan gelagat kakak husna yg mengambil kesempatan diatas kenakalan azeem menumpahkan bedak...!! hahahha...

Lepas tu inilah hasilnya... ummi pun layan sekali.. biarlah asalkan diorang bahagia.. ummi layan amik gambar la.. kakak husna dgn tudung ala2 dato' siti nye.. nampak jambul .. hehhe.. pastu azeem pun beriya nk posing jugak. hahah.. dpt la 2 gambar pose baring drpd azeem....

kodomo tte kawaii yo ne!! (budak2 mmg comel la kan??)


Azeem Pose No.1

Husna ala2 Bollywood ke Opera Cina?
Pose bersama Sang Giraffe
Azeem pose No.2 : letih ke?? hahah




Friday, September 16, 2011

~~Husna & Azeem~~

@Alamanda (thanks to maklang for the pic)

tgk dua beradik ni... nasib baik la school bus ni ada 2 sterengnye.. hehhehe.. takde la berebut-rebut..

muka azeem lagi besar drpd muka Husna rupanya.... hehe.. kalau sama tinggi nnt.. sure org akan nampak Azeem tu abang, Husna tu adik.. hihihi..
takpe takpe bagus.. yg laki kena la protect yg pompuan kan..

harap2 nnt Azeem n husna nnt saling jaga-menjaga tau.. jgnla gaduh2.. gaduh2 usik2 manja adik beradik tu biasa la kan...hehheh
luv both of you ...

nK kEna tUkaR dH!!?

^ 3 years back camni la keitai=handphone ummi ^
Huhuhuh... nampak gayanye ummi mmg dh nk kena tukar handphone baru ni... huhuhu.. dh la kewangan tak berapa nk mengizinkan ni.. douhsiyou?? ^ ^
pagi ni my hp screen dh totally in black, no light at all .. serius tak nampak apa2..(display gelap camne nk baca sms?? yabaiii2x ) hukhukhuk..
sebelum2 ni dia gelap tapi lama2 dia akan terang la skit so still boleh survive lagi ah...
function lain sumernye masih ok lagi... screen je.. hahah.. kalau tgk betul2 siap ada 'air liur azeem' yg dh kering berbekas lagi..
elok je bulat sebesar duit seposen kat tgh2 screen tu hahhaha... muhammad azeem mmg gemar hp ummi tu dr dia kecik2 sgt lagi..

tadi time break 15min, nk call ayah pun tak nampak dh nk tekan apa, so terpaksa la dial up nombor coz ummi hafal number phone ayah sekali unreachable lak.. battery hp ayah abis kot :( nk call no umah or no hp ayah yg lagi satu, ummi tak hafal la pulak.. huhuhu.. last2 call mami boom sebab itu lagi satu no yg ummi hafal.. hehheeh (sebab tu no hp lama ummi time bujang dulu..^^)

rasa2nya dh 3 thn hp tu seusia dgn perkahwinan ummi ngan ayah..hihihi...sweet moment g beli hp tu sama2 ngan ayah 3 thn lepas..
sa... nk beli hp apa ye utk yg baru?? hihihi skarang ni dh macam2x canggih2x.. letw wait n see!! :)

Thursday, September 15, 2011

uMmI MaSAk laGi la..

Assalamualaikum,,
dah 2 hari berturut2 berbuka puasa dlm kereta almaklumla shift kerja abis kul 7, saikin lak maghrib awal 7:15, sampai rumah mmg dh gelap :( huhuhu...

1st day balik lewat tu,, ayah bermurah hati buatkan dinner burger malaysia + kentang goreng ala2 western gitu....

2nd day lak, ayah sediakan mee goreng maggi buat lapik perut selepas berbuka... thanks sayang!!

kemudian ummi terlebih rajin lak nk menjamu ayah makan nasi lemak!! alang2 ada santan n ayam..apa lagi... tetiba teringat 'Nasi Lemak Bunga Raya' laksss..hihih

So, ayah la temankan anak2 kat depan, ummi terus bertungkus lumus d dapur.. hehhehe... akhirnya dptla kami sekeluarga makan nasi lemak + ayam goreng berempah + telur rebus + sambal

Alhamdulillah kenyang.... pagi tadi bersahur dpt makan nasi lemak lebih semalam and ayah pun dpt breakfast pagi ni sebelum g kerja dgn menu yg sama... Alhamdulillah lagi sebab tak membazir n sronok dpt sediakan menu sedap buat sarapan pagi ayah ^ ^ bukan slalu tau.. hihihihi

p/s:
bertuah + beruntung ummi dpt suami penyayang n rajin membantu handle anak2, handle rumahtangga bilamana ummi kepenatan dan tak menang tangan nk buat semua kerja sendiri... terima kasih ye sayang.. :) luv u ^ ^ insyaAllah sama2 lah kita maintain nilai 'saling membantu' ni dlm family kita kan sayang... sama2 kita melayarkan bahtera rumahtangga kita ini menuju jalan Ilahi...

Tuesday, September 13, 2011

uMmI MaSAk laGi !?

Alhamdulillah.. 2 lagi menu yg berjaya ummi masak last few days.. yatta!!

ikan Kembung masak black paper + sayur campur goreng
sup ayam + tempe goreng
dan juga ....
cucur adabi manis goreng (tambah kurma dipotong dadu -> sedappppppp cubalah  buat) ^ ^

hukhukhuk minggu ni ummi shift lewat so takleh la nk masak2 cam sblm ni.. kebetulan ummi puasa pula, so mmg akan berbuka dlm kereta sementara nk sampai rumah.. then mkn mlm most probably bungkus la... takpe takpe.. syukurrrrr...

but mlm ni,, ayah kata nk buatkan burger!! tanoshimi :)
dh lama ayah tak tunjuk skill chef di dapur.. western cook!!
sblm ni ayah buat puding caramel, itu antara experties ayah!! maji marvelous... sodapppppp.....heheh.. credit to Mr. Ajoy Zulkanain :)

nanti2 kita main masak2 lagi ye...

Thursday, September 8, 2011

uMmI MaSAk !? hAHa..

hahaha.. lain macam semangat memasak 2,3 hari ini.. hehhee..
semalam masak lemak sotong +sayur kacang panjang dan soun..
hari ni tanpa diduga terbuat rendang udang + sup sayur kobis + ikan kembung goreng.. hahhaha...
alhamdulillah kenyangggg..burrppp ^ ^


minggu ni shift 8-5 so abis kerja terus chao, dlm kereta sambil2 tunggu traffic light + dengar lagu, dok cari2 ilham nk masak menu apa jap lagi..
lepas dh terbayang2 apa yg nk dimasak, singgah pasar Khay Segar about 5:30 then grab2 apa yg patut, balik umah solat asar dh kul 6.. then ummi cuma ada masa sejam je utk sediakan makanan sblum ayah balik then kami g pick up husna n azeem from nursery..wah mencabar gak ni... cam 'masterchef' nyer rancangan lak..ada limit2 time-kena masak dlm masa sejam je... hahahha


abis masak amik anak,, then tunggu azan, buka puasa pastu br rasa2 masakan atas dapur tadi.. touch up2 kalau2 tak cukup masin ke masam ke.. hihihi...
pastu g solat maghrib and finally duduk mkn satu family (ummi+ayah+husna+azeem)..
pung pang pung pang makan, messy (anak2 la tu ^ ^ ), kemas ... kul 8:30/9:00 dh boleh lepak2 depan tv spend really quality time ngan anak2x.. bahagianya...
anak2 pun seems like very happy with the new schedule now... kalau tak dulu kul 10 pun belum tentu dpt makan proper lagi :( (ummi shift lambat kul 7pm br abis kerja, smp umah dh lepas maghrib + penat + anak2 meragam taknak berenggang ngan ummi lagi)

yg paling ketara, ummi dh complete sediakan makanan sebelum kakak husna sempat mintak 'ummi, kakak nk makan nasi' setiap kali pulang dr nursery..ureshii wa~~~

yg bertambah ureshii lagi... menu2 yg ummi masak khas utk anak2 ummi, sumernye habis.. lagi2 kakak husna..siap tunggang2 pinggan lagi nk hirup kuah/sup..^ ^

tak kurang juga, ekspresi dan nice comment dr ayah.. "arigatou"

tapiiiiii.....ummi still tak pandai lagi nk masak dengan cepat while anak2 ummi ada...huhu :(
Maybe I am better to be ALONE in the kitchen mess up with my things and cooking...


hmm.. lama2 nnt boleh kot.. practise make the best of me (not 'perfect' coz no one is perfect ^ ^)

Chiayok Chiayok ummi...  InsyaAllah... luv my family !!
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...