Pages

ME

Alhamdulillah, Im just a simple 'ummi' whom most of the time is always 'nikoniko' to my prince and princess...
Alhamdulillah, Im just a simple 'isteri' to a loving 'suami' ...
Alhamdulillah, Im just 'insan kerdil dibumi' ALLAH ....



Thursday, June 23, 2011

Happy♪(* ̄ー ̄)ノ"iiii Birthday♪ !! Azeem-kun !! 17th May

^^Ni lah first birthday present Azeem^^

Alhamdulillah.. tanggal 17/5/2011 baru baru ni.. genap setahun dh usia Muhammad Azeem bin Mohd Zulkanain...
baru hari ni ummi berkesempatan untuk meng'update' blog.. hehe

anyway.. Azeem skarang:

Smoga anak ummi  & ayah ni membesar dgn sihat dan menjadi anak yg soleh yg taat pada Allah serta kedua ibubapanya.. kitorang la tu..hihi... aminnn :) luv u sayang!! muahh muahh..
- dh ada 6 batang gigi.. 3 diatas 3 dibawah.. :D
- skarang br dok belajar berdiri tegak (takde goyang2 lagi dah,, hahah) then melangkah skit2x.. until yesterday dia record plg jauh '3 tapak ke depan' & '2 tapak mengiring' (macam ketam jalannya).. hehhe
gambare Azeem.. tak lama lagi sure boleh jalan punyer... usaha tangga kejayaan!! heheheh
- bab makan kalu,,setakat ni semua benda yg boleh dimakan..semua dia makan... pantang nampak makanan, dr jauh dh 'nganga'
- kalau kita nk baca doa, tinggi dia tadah tangan nk berdoa jugak... good..good Azeem ^^ ummi suka
- suka tgk gelagat kakak Husna such as berlari2 or melompat2 dlm rumah then Azeem akan ketawa kuat punyer suka sampai kecik mata.. hihi
- dh pandai merajuk or tunjuk perasaan kalau sedih kena marah or hajatnye tak dipenuhi.. tekap muka kat lantai la... statik menangis kat satu tempat sampai la org dukung dia..
- fizikalnya dh agak2 sama besar ngan kakak Husna.. dh la lebih kurang je muka 2 org tu.. bila 2-2 duduk dlm stroller, org ingatkan kembar!! hahah
- dh pandai gaduh dgn kakak, saja2 je g kat kakak pastu pukul/tampar.. kederat kuat Azeem ni, dulu kakak slalu menang,, skang kakak kalah then nangis..Azeem senyumm je.. kalau ummi or ayah marah dia br dia nangis muka sedih.. hehehe
- oppss belum gi cucuk utk setahun lagi... hmm..weekend ni lah.. jom ayah, kita bawak Azeem g cucuk.. hahah..

Tuesday, June 21, 2011

kEbUHsaNaN !!!!!!

haiihhhh..... lambatnye lagi rasanya nk kul 7 ni.. aduyaaaiiiiii.... saikin (lately) mmg terasa lambat sangat masa yg berlalu.. bila dh buhsan tahap gini.. mulala tahap kemalasan.. urat baloq semua naik.... pahtu.. mulala nk terkejit-kejit mata berpinau tgk screen PC ni... mulala 'menangkap' sampai ke kepala.. aduhhhh..... tak lupa juga pada simptom 'ngantuk' pun time time camni la nk menyerang...... oh tidakkk...!!! simptom simptom ni sama mcam time ummi kerja kat satu company dulu selama 2 thn..lepas tu mmg dh genkai (over limit) dh... terus carik lubang kerja lain yg lebih mencabar!!! ararararaaa..... takkanlah??? moshikashite (adakah mungkin) ini tanda2 ummi nk bertukar kerja lagi???? Hanya Tuhan yg tau.. dan Tuhan yg dah tentukan segalanya... sama-sama la kita dokan yg terbaik utk ummi dan keluarga.... doumo ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...