Pages

ME

Alhamdulillah, Im just a simple 'ummi' whom most of the time is always 'nikoniko' to my prince and princess...
Alhamdulillah, Im just a simple 'isteri' to a loving 'suami' ...
Alhamdulillah, Im just 'insan kerdil dibumi' ALLAH ....



Friday, February 25, 2011

mYvi Ku dah BerTUkaR !!!

Ini model je.. mana nk dpt ek benda ni?? ada jual lagi ke kat perodua??
Alhamdulillah,, setakatni urusan smooth, sumer nyer dh sign and this SE (special edition) is now mine with the same montly installment <- that was my main purpose... ala... cam hantar PGR tu pi bengkel, tup tup kuar kuar bengkel,, jeng jeng jeng...

warna tukar grey >oren
player tukar
tayar baru
rim baru
kusyen > leather seat
skirt lah spoiler lah (betui ke my spelling ni?? :P )
security side pun, dulu takde airbag skang sume ada..





Thank you for sumer yg menjayakan rancanganku ini:
1) beloved husband  **"kali ni abg nk, ummi usahakan sendiri baru tahu camne,takde semua harap abang je..br learn something..kalau ummi nk tukar baru.. If ummi nk bawak g bengkel, abg tolong bawakkan.. so, ummi decide okay, I support U"
2) mamiboom aka diknoor **introducekan kawannye yg kerja kat perodua iaitu Jawe (mati mati ku ingatkan laki, rupanye alahai... Siti :P )
3) siti aka Jawe **the perodua salesgirl aka kwn diknoor d masterskill dulu... end up from nurse to sales (senang manage time sendiri and her passion more than nursing datte )
4) etc etc.. family members yg always support me .. cayanggg korang tenkiu :)

Thursday, February 24, 2011

iMa mAde ArigatOu "PGR 4333"



today was my last day with beloved PGR 4333, ummi dh bersama PGR 4333 since 2006,, it was my first car and first property that I bought (hutang ngan bank la tapi..hihi )
macam2 suka duka, pahit getir, riang ria yg ummi lalui dgn PGR 4333..biarlah semuanya menjadi kenangan..dan tidak dinafikan my first car banyak berjasa pada tuannya...adik beradik..kaum keluarga...
selamat tinggal PGR 4333 .. we gonna miss u....

IMA MADE OSEWANINARIMASHITA, HONTOUNI ARIGATOU.. m(_ _)m

dAh laMa tAk MasAK L0mAk CiLi aPi

Petang semalam dpt balik awal.. kul 4:30 dh terpacak kat depan umah... coz ummi tukar shift ngan teammate. Excited giler nk balik awal coz nk kemas2 umah, settlekan pending case kat umah tu  and nk masak mkn malam... !!


setelah berhempas pulas ini hasil kerja afterwork semalam:


1) jahit kaki seluar kerja ayah n ummi -> kitorang dh kurus skit heheh, so suar dh jadi labuh..:P ahaks
2) sapu sampah tingkat atas tingkat bawah...-> fuhh berdebu n banyakkkk rambut... (sapa punyer lagi..kalau tak ehem ehem ehem)
3) ikan masak lemak cili api yg takde cili langsung coz nak jamu husna, dia skang dh tak tahan pedas sgt..skittt pun tak tahan, nnt mulala menjerit "ummi!!! pedassss!!"
4) sayur goreng campur -> husna suka yg ni..cuma fishcake dia terlebih masin skit.. tak tau naper.. fishcake serap garam kuat kot.. :P



Monday, February 21, 2011

haJimeTe no ????

Assalamualaikum pembuka kata, buat diriku dan dirimu yg menatap page ini... hahhaha... tak tau camne nk mula sebenarnya... apa2 pun... just wanna say "Assalamualaikum semua!! :) "
actually, tak berniat sgt nk publish this blog to public.. takde org kenal 'nikonikoummi' pun..^^ niat utama just nk abadikan kata2 or maybe pic utk tatapan keluarga.. tokuni my hubby, n my kids bila dh besar nnt kot... wujud lagi ke blog ni time tu?? hihihi..
OK berbalik kepada title entry kali ni "hajimete no", ini maksudnya "first time nyer", its up to u belakang tu nk letak apa, contohnya "chyuu"="kiss" (ada satu lagu jepun nyer tajuk lagu,,comel lagu ni)
as for my case, I will put "blog" -> "hajimete no blog" because this is my "first time blogging"... :)
harap2 berpanjangan lah xtvt ku memblog kan diri... jgnla 'hangat hangat ta*i ayam' sahaja
YOROSHIKU ne minna (*'▽^)ъ
aminnn...

A Whole Day without THEM...

Huhuhuh.. semalam seharian starting from pagi kul 6 sampai lah tgh mlm kul12:30,, ummi tak bersama Husna & Azeem at the first time :( ada urusan keluarga di sebelah penang... pagi2 lagi mamak n mami boom dh datang amik ummi di rumah.. time tu kakak n azeem nyenyak tido lagi ngan ayah kat depan TV..

Ummi cium2 kakak n Azeem sambil berpesan "Ummi ada hal kena keluar,, kakak n adik jgan susah2 kan ayah tau..muah muah" lepas salam cium tangan ayah, ummi pun naik MyVi Putih baru mami Boom... mamak bawak menuju ke highway Utara selatan melalui LDP..

Kami singgah di Ipoh utk pick up pakcik Chen, and now dalam keta were mamak, ummi, mami boom, pakcik chen... tetiba bila dh berkumpul adik beradik camtu.. terus teringat kat arwah mamu Lan,, smoga rohnya dicucuri Rahmat...

Alhamdulillah about 10:30 kot rasanya..tak berapa ingat lak...hihi.. kami pun sampai umah tata n tok..
Ummi sronok tak terhingga akhirnya dpt jugak jumpa tok n tata... ummi dh rindu bangat sama mereka... huhuhu..
nk dipendekkan cerita, ummi selesai urusan besama famili d penang-kedah sampailah selepas Isyak..
Kakak - Nurhusna Bibi
Adik-Muhammad Azeem
Buat anak2 ummi yg dikasihi, sepanjang perjalanan seharian itu, ummi amatlah rindukan korang berdua... ummi tk dpt bayang bagaimanalah agaknya life ummi tanpa korang,, luv both of u so muchh!!! ummi dh tak tau camne nk bgatau betapa ummi takut akan 'kehilangan' korang..tak dinafikan kadang2 hati kecil ni ingin meluangkan masa utk diri sendiri tanpa ada sesiapa pun.. namun mmg naluri seorang ibu, ibu mana yg tak sayangkan anak,,, tak sampai 24jam lagi ummi tak bersama kakak n azeem.. ummi dh asyik pandang telefon, asyik tgk jam.. terkenangkan anak2 di rumah yg ditinggalkan jauh lebih dr 2 marhalah... hehehhe.. (rindu jugak kat ayah, tapi segan nk mention lebih2 , heheheh)
Alhamdulillah... setelah pulang mendengarkan cerita dari ayah ttg behaviour anak2 dirumah, ummi bersyukurr.... baikkk anak2 ummi... enjoying yourself with ayah, atok, opah, ayang, angah, ayisss... thanks sumer ^^

actually this entry just wanna say to my both beloved kids n  husband n family...
I LOVE YOU......

Tuesday, February 15, 2011

sALam MAULIDURRASUL...

dimulakan dengan Bismillahhirrahmanirrahim...


pagi ni kugagahkan diri utk bgn subuh awal drpd biasa sebab niat nk berjemaah dgn suami,,dh lama rasanya kami tak berkesempatan nk jemaah sama2 sebab need to take turns menjaga putera puteri kami... alhamdulillah kuberjaya solat subuh berimamkan suamiku sempena pagi yg mulia ini, alhamdulillah ianya bermula dgn sesuatu yg indah... :)


seperti biasa kumeneruskan rutin utk pergi bekerja walaupun harini sepatutnya Public Holiday sempena MaulidurRasul, apakan daya.. kerjaku sekarang tak ikut cuti Malaysia...cuti Jepun pun belum tentu boleh ikut sebab kekurangan teammate so takde backup... ku telankan je la.. redha dgn rezeki yg Allah bagi .. Alhamdulillah n nasib baik suamiku cuti and ayah dan mak pun cuti... boleh tolong tgk2kan anak2ku.. takde la suamiku keseorangan nk  menjaga anak2 yg masih kecil tu.. terima kasih ayah, terima kasih mak..terima kasih abang..


Husna... Azeem..
Ummi tulis ni nk bgtau,, hari ni hari MAULIDURRASUL, hari keputeraan Rasul kita iaitu Nabi Muhammad... iyer..cam yg husna dok nyanyi semalam tu... hepi besday to u... hepi besday to u...camtu la .. ^ ^
ha lagi satu.. kalau Azeem nk tau, nama Muhammad Azeem yg 'Muhammad' tu pun ummi ngan ayah letak sempena nama Rasul kita ni la.. Nabi Muhammad.
Sempena hari yg mulia ni.. ummi doakan semoga anak2 ummi, diri ummi sendiri dan ayah, akan menjadi org yg soleh&solehah.. baik budi pekerti.. teguh iman.. yg menjadikan Rasul sebagai contoh7teladan.. aminn :)
Ya Allah Ya Tuhan kami, dekatkanlah kami denganMu Ya Allah, jauhkanlah kami dari syaitan durjana Ya Allah...
amin amin ya rabbal'alamin..

Lirik nasyid dari Hijjaz yg ummi suka bangat!! renung2kan dan selamat beramal ;)

Rasulullah dalam mengenangmu
Kami susuli lembaran sirahmu
Pahit getir pengorbananmu
Membawa cahaya kebenaran

Engkau taburkan pengorbananmu
Untuk umatmu yang tercinta
Biar terpaksa tempuh derita
Cekalnya hatimu menempuh ranjaunya

Tak terjangkau tinggi pekertimu
Tidak tergambar indahnya akhlakmu
Tidak terbalas segala jasamu
Sesungguhnya engkau rasul mulia
Tabahnya hatimu menempuh dugaan
Mengajar erti kesabaran
Menjulang panji kemenangan
Terukir namamu di dalam Al-Quran

Rasulullah kami umatmu
Walau tak pernah melihat wajahmu
Kami cuba mengingatimu
Dan kami cuba mengamal sunnahmu

Kami sambung perjuanganmu
Walau kita tak pernah bersua
Tapi kami tak pernah kecewa
Allah dan rasul sebagai pembela
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...