Pages

ME

Alhamdulillah, Im just a simple 'ummi' whom most of the time is always 'nikoniko' to my prince and princess...
Alhamdulillah, Im just a simple 'isteri' to a loving 'suami' ...
Alhamdulillah, Im just 'insan kerdil dibumi' ALLAH ....



Saturday, October 22, 2016

~SanTApaN ROhaNi~

Alhamdulillah.. syukur pada Ilahi, berpeluang lagi, diberi kesempatan lagi, setelah sekian lama x 'dijemput' menghadiri majlis2 ilmu buat santapan rohani yg amat haus...

Moga diberi keberkatan dan manfaat.. InsyaAllah..

Thank you Allah, kali ni Engkau hadirkan suami yg telah Engkau jodohkan kepadaku bersama, Hingga Ke Jannah.. InsyaAllah

Wednesday, August 10, 2016

~mEnJALA laGi~

Assalamualaikum minna, hisashiburi da na... dh lama sgt2 xber'blogging', semenjak beranak 4 ni... xmenang tgn, masa terluang kalau boleh nk bereeeeehaaatttt ja, xde ilham nk menulis... chewahhhh... hihihi

Semalam ayah belanja durian SEDAP sgt sampai cost him RM150, mahal betul nk dpt durian sedap, huhuhu....

Lebihan durian sedap tu membuatkan ummi membuak2 rasa nk men'jala' roti...
Tanpa sebarang early planning, maka dgn bahan yg sediaada dlm rumah, sambil2 refer back to resipi dlm blog ni jugak (yg dh berkurun tu)...

Maka, inilah hasil berpeluh2 selama 2jam didapur.. cipuuuttt ja dapat...jala pun xcantik, cam koyak rabak je.. hahaha...
Anyway, puas hati sbb anak2 makan bersungguh :) suami pun turut menyumbang positive comments "wahhh... sedapnye bau"
"ummi boleh.. cuma kekangan masa, peralatan xcukup, tu je"
Anak2 pulak tambah
"Lain kali ummi buat byk2 ye"
"Terima kasih ummi"

Fuhhh... kandou shichau wa..
Inilah yg dikatakan masak dgn kasih sayang ye... ?
Walaupun xsedap mata memandang tapi sedap dihati yg memakannya... Alhamdulillah...

Nampak cam ciput tapi cukup2 utk kami 6sekeluarga.. rasanya kalau pairkan dgn kari ayam, sure xckp jadinya... hehehe..
InsyaAllah next time lak ye ;)

Sunday, February 14, 2016

Nur Iman Bibi~9 months old~

Alhamdulillah....
pejam celik pejam celik
tung tang tung tang
dlm menguruskan anak4
sedar xsedar, Iman dh berusia 9bulan...
->gigi belum tumbuh
->rambut masih 'banyak' tu since cukur time baby dulu..
->dh merangkak, siap terjatuh katil bilik bawah lg walaupun dh sendal
->duduk katak
->merabat bantal, kerusi..
->mulut pun dh mula bising nk sembang
->mengamuk pun boleh tahan sambil asah kaki sesungguh hati...
->enjoy mandi dlm bath tub xnk bangun2
->semua benda nk masuk mulut, makan berselera
->pernah try bg biskut timbang, tup tup naik merah2 kat muka dan badan, alergi!! NO biskut anymore!!
->masih berjaya breastfeeding sehingga kini..Alhamdulillah dgn rezeki yg Allah kurniakan ni.

WE LOVE NUR IMAN BIBI♡♡

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...